Naar de inhoud
Documentatie
Inhoud van de handleiding

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ Gebruikers en uitnodigingen

In 30 seconden

  • Hier bepaal je wie er toegang heeft tot de werkplaats en met welke rol (Rollen en rechten).
  • Je nodigt uit per e-mail; de link werkt maar รฉรฉn keer en verloopt na 7 dagen.
  • Vertrekt er iemand uit het team, deactiveer die persoon dan in plaats van te verwijderen.
  • Alleen beheerders en eigenaren beheren dit.

Via Instellingen โ†’ Werkplaats โ†’ Gebruikers beheer je wie toegang heeft tot de werkplaats en met welke rol, en kun je nieuwe teamleden uitnodigen.


De huidige gebruikers bekijken

De gebruikerslijst toont:

  • Gebruiker: de naam van elke persoon en daaronder het e-mailadres, met een pictogram dat laat zien hoe die persoon inlogt: het Google-logo, of een slotje bij een wachtwoord. Uitnodigingen die nog niet zijn geaccepteerd, tonen het e-mailadres, het label In afwachting en de datum waarop ze verlopen.
  • De huidige Rol (Eigenaar, Beheerder, Medewerker, Alleen lezen).

Bovenaan, naast Gebruiker uitnodigen, zie je met een teller hoeveel van de gebruikers in je abonnement je gebruikt.

Elke rij heeft รฉรฉn knop in beeld โ€” Gebruiker bewerken bij gebruikers en Uitnodiging opnieuw verzenden bij uitnodigingen โ€” en de overige acties in het menu met de drie puntjes (โ‹ฎ): Rol wijzigen, Wachtwoord resetten, Deactiveren en Gebruiker verwijderen bij gebruikers; Link kopiรซren en Uitnodiging intrekken bij uitnodigingen. Een actie die niet kan, is grijs en vertelt je waarom zodra je eroverheen beweegt.


Een nieuwe gebruiker uitnodigen

  1. Klik op โ€œGebruiker uitnodigenโ€.
  2. Vul het e-mailadres van de persoon in.
  3. Kies de rol die die persoon krijgt.
  4. Klik op Verzenden.

Het systeem maakt een uitnodigingslink aan. De persoon krijgt een e-mail met de link om het account te activeren, en het venster toont jou dezelfde Uitnodigingslink met een knop โ€œLink kopiรซrenโ€, voor het geval je hem liever zelf via een ander kanaal doorstuurt (WhatsApp, een teamchatโ€ฆ). De link werkt maar รฉรฉn keer.

Zolang de uitnodiging niet is geaccepteerd, staat ze in de lijst als โ€œIn afwachtingโ€. Komt de e-mail niet aan, vraag de persoon dan de spammap te controleren of klik op โ€œUitnodiging opnieuw verzendenโ€ in de rij. Je kunt ook โ€œLink kopiรซrenโ€ gebruiken, in het menu met de drie puntjes van die rij, en de link zelf versturen.

Uitnodigingslinks verlopen na 7 dagen. Zijn er meer dan 7 dagen verstreken, klik dan op โ€œUitnodiging opnieuw verzendenโ€ om een nieuwe link te sturen.


De rol van een gebruiker wijzigen

Open in de gebruikerslijst het menu met de drie puntjes (โ‹ฎ) in de rij van de persoon en kies โ€œRol wijzigenโ€. Kies in het venster dat opent de nieuwe rol en klik op โ€œOpslaanโ€. De wijziging gaat direct in.

De rij van de Eigenaar is vergrendeld: je kunt de rol niet wijzigen, de eigenaar niet deactiveren en niet verwijderen. Die opties zijn grijs in het menu.


Het wachtwoord van een gebruiker resetten

Kan iemand uit het team niet inloggen, open dan het menu met de drie puntjes (โ‹ฎ) in de rij en kies Wachtwoord resetten. Je ziet geen tijdelijk wachtwoord: BolloPrint stuurt die persoon een e-mail met een link, zodat die zelf een nieuw wachtwoord kan instellen. Jij komt nooit aan het wachtwoord.


Een gebruiker deactiveren

Vertrekt er iemand uit het team, deactiveer het account dan via het menu met de drie puntjes (โ‹ฎ) in de rij (verwijder het niet โ€” zo bewaar je de geschiedenis van de wijzigingen die die persoon heeft gedaan). Een gedeactiveerde gebruiker kan niet inloggen, maar eerdere acties blijven in de geschiedenis staan. Met Activeren, in hetzelfde menu, geef je weer toegang.

Om iemand helemaal te verwijderen, moet je die persoon eerst deactiveren. Verwijderen is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt. Niemand kan zichzelf deactiveren.


Wie kan gebruikers beheren?

Alleen beheerders en eigenaren. Medewerkers en gebruikers met Alleen lezen zien deze sectie niet.


Van eigenaar wisselen kan niet in de app. Wil je het eigendom van de werkplaats aan iemand anders overdragen, neem dan contact op met support; het team van BolloPrint regelt het voor je.